בדק בית היא ההזדמנות האחרונה של קונה הנכס לגלות בעיות בבית שבו הוא מעוניין, לפני שהוא בוחר לרכוש אותו ולחתום על המסמכים הרלוונטיים.
בנוסף, זוהי גם הזדמנות מעולה לתקן את הליקויים שעולים מהבדיקה טרם הכניסה לבית, ולנהל משא ומתן עם מוכר הנכס כך שיבצע חלק מהתיקונים או יפחית מסכום המכירה הסופי של הנכס.
מהם הליקויים שעשויים להימצא ולהתעורר כתוצאה מהבדיקה? כל זאת ועוד במאמר הבא.
מה ניתן לצפות מבדל בית סטנדרטי?
כקונה נכס, בדק בית מסייע לאתר את הבעיות הקיימות בבית, ועל ידי כך לנהל משא ומתן על מחיר הרכישה של הנכס טרם החתימה על החוזה והתשלום.
כמוכר הנכס, כדאי להבין על מה יושם דגש במהלך בדק הבית בכדי להתכונן אליו כיאות, ולהבטיח שתהליך בדק בית ינוע על מיי מנוחות ולא יימצאו ליקויים שיאיימו על המחיר או יצריכו ממנו עבודה נוספת טרם סגירת העסקה.
בכדי לבצע בדק בית אופטימלי, יש להציץ ביסודות של הבית, ברכיבי המבנה שלו, בגג, במערכות המים והצנרת, החשמל, האוורור והמיזוג ועוד. בדק בית איכותי דורש מינימום של שעתיים ועד לארבע שעות ביצוע, בכדי להעריך את מלוא האספקטים של הנכס באופן מלא.
עם סיום תהליך הבדיקה, יוגש דו"ח מקצועי ורשמי לגורמים הרלוונטיים. רוב הפעמים, הדו"ח יסופק עד ליומיים לאחר סיום בדק בית.
מומלץ שקונה הנכס יהיה נוכח בבדיקת בדק בית בכדי לחקור את הבית החדש, לשים לב לפרטים הקטנים ולשאול שאלות תוך כדי התהליך, שיסייעו לו להחליט אם אכן כדאי לו לרכוש את הנכס המדובר.
מה מחפשים במהלך בדק בית?
בתהליך בדק בית יבצעו ביקורת של מערכות החימום והאוורור של המבנה, מערכות החשמל והצנרת, איכות ובריאות הגג, עליית הגג והאינסטלציה, הקירות, התקרות, המרצפות, החלונות והדלתות, יסודות הבית, המרתף ומרכיבי המבנה שלו.
יש לציין שבדק בית אינו מצריך הריסה של קירות או אזורים מסוימים בבית, בכדי לקבל גישה לבדוק ולוודא שהבית אכן עומד בתקן, איכותי ומותאם למגורים, נעשה שימוש בטכנולוגיה מתקדמת שמראה לנו את המתרחש בתוך הקירות. עדיף לשחזר מספר קירות וליהנות מבית חזק ויציב, מאשר לשמור על הבית כפי שהוא ולהיחשף לתקלות קשות מיד לאחר רכישת הבית, שעשויות לעלות עשרות וגם מאות אלפי שקלים.
כשאתם מקבלים דו"ח בדק בית חשוב להימנע מלבדוק את כמות הליקויים שאותרו בנכס, אלא את סוג ואיכות הליקויים עצמם. רוב הסיכויים שיצוינו בדו"ח אינספור ליקויים קטנים ומיותרים, אך הליקויים הגדולים עשויים למנוע מכם לרצות לרכוש את הנכס, ולכן כדאי ואף מומלץ לוודא אם הן קיימות בנכס מבעוד מועד.
במידה ונתקלתם בליקוי שאינכם יודעים אם תוכלו לחיות אתו בשלום, מומלץ לפנות למוכר הנכס ולנסות לבחון אם יהיה מוכן לבצע את התיקונים הנדרשים או להפחית מסכום המכירה של הנכס.
מי משלם בעבור בדק בית?
רוב הפעמים קונה הנכס משלם על בדק בית. עם זאת, לעיתים קונה הנכס מבקש ממוכר הנכס לשלם על הבדיקה כחלק מתהליך המכירה של הנכס.
לפעמים, מוכר הנכס מבצע בדק בית מבעוד מועד בכדי להבטיח לכל קונה פוטנציאלי שמדובר בבית יציב ותקין שכדאי לרכוש, ואף לתקן בעיות קטנות לפני שהוא מראה את הבית לקונים פוטנציאליים מלכתחילה.
עם זאת, לא כל קוני הנכסים מוכנים לקבל דו"חות של בדק בית שנעשו על ידי מוכר הנכס, מאחר ויתכן שמוכר הנכס מכיר את מבצעי בדק הבית או שהובטח כי תוקנו ליקויים מסוימים שלא באמת באו על תיקונם. למען האמת, ההמלצה הרווחת היא להזמין בדק בית באופן אישי טרם רכישת הנכס, בכדי להבטיח ששום ליקוי לא התפספס וכי קוני הנכס יכולים לישון בשקט בלילה, בידיעה שעשו בדק בית מקצועי ובטוח.
לקבלת מידע והצעת מחיר
077-4970498