בדיקת רכוש משותף
בדיוק כמו שכל אדם מבין עד כמה חשוב לבצע בדיקת בדק בית עבור הדירה שהוא רכש או רוצה לרכוש בכדי לוודא את מצבה האמיתי, כך גם האזורים המשותפים צריכים לעבור בדיקה על ידי אנשי מקצוע שיוודאו שהם נבנו לפי ההתחייבויות של הקבלן והתקנים הנדרשים. רכוש משותף הוא הרכוש המשותף של בית משותף המוגדר בחוק המקרקעין "כל בית שיש בו שני דירות לפחות". מדובר על בדיקה של כלל החללים והמערכות המשותפות הקיימות בבניין, כמו חדר המדרגות, לובי הכניסה לבניין, החניות, חדר האשפה, חדר משאבות, הגג, מעקות, מערכות חשמל משותפות וכן הלאה.
מי מבצע בדיקת רכוש משותף?
בדיקת רכוש משותף היא בדרך כלל תהליך ארוך ומסורבל הרבה יותר מאשר בדק בית לדירה פרטית. הסיבה לכך היא הצורך לבקש את הסכמתם של כלל הדיירים עבור תשלום לביצוע בדיקת רכוש משותף. עם זאת, דווקא העובדה שמדובר על משהו שמשליך על כמות גדולה של משפחות ודיירים, הופכת את הבדיקה הזאת לחשובה אפילו יותר מאשר בדיקת בדק בית בדירה פרטית, ולכן כדאי מאוד שלא לוותר עליה ולעשות אותה אצל חברה שמבצעת בדיקת רכוש משותף. לרוב, חברות שמבצעות בדק בית עבור דירות פרטיות עוסקות גם בביצוע של בדיקת רכוש משותף, והם ישמחו לשלוח לכם את אנשי המקצוע שלהם לביצוע של הבדיקה אצלכם בבניין.
מהי מטרתה של בדיקת רכוש משותף?
המטרה של בדיקת רכוש משותף כאשר מדובר על בניין חדש היא בעיקר למצוא פגמים וליקויים שהקבלן לא ביצע כמו שצריך. מאחר ומדובר על מקום חדש, כנראה שלא יתגלו פגמים או ליקויים שקשורים לבלאי טבעי, אלא בעיקר דברים שהפועלים לא ביצעו כמו שצריך או כמו שסוכם. בכל מקרה, בסיום הבדיקה מוסר המהנדס שביצע את הבדיקה דוח מפורט ומלא לנציג הבניין, בו הוא מפרט את הכשלים או הליקויים שגילה במקומות שבדק. עם הדוח ניתן לגשת אל הקבלן, ולדרוש ממנו לתקן את הליקויים שבאחריותו.
דברים שנבדקים במהלך בדיקת רכוש משותף
הדברים אותם בודק המהנדס שמבצע את הבדיקה במקרה של בדיקת רכוש משותף שונים כמובן מהדברים שנבדקים במקרה של בדיקת בדק בית בדירה רגילה. בין הדברים שנבדקים:
- בדיקת שלד המבנה.
- בדיקה של מערכת החשמל ומערכות שעובדות על חשמל – כולל בדיקה של שנאים, מתגים, תאורת חירום, גנרטור ועוד.
- בדיקה של מערכות כיבוי אש הנדרשות לפי החוק, כולל מטפים, גלאי עשן, שילוט הכוונה, צינורות כיבוי וכן הלאה.
- בדיקה של מערכות הביוב והמים, איתור של בעיות איטום ועבודת איטום לקויה.
- בדיקת הריצוף באזור המשותף, כמו בדיקה שהמרצפות לא עקומות מה שיכול להוות סכנה וכן הלאה.
- בדיקת חיפויים כולל אריחים פנימיים וחיצוניים שאינם מודבקים כמו שצריך ועלולים לנפול, כמו למשל אריחי גג או פרקטים וכדומה.
- בדיקה של דברים כמו מעקות, דלתות, עבודות נגרות ואפילו דברים קטנים יותר כמו תיבות הדואר או מערכת אינטרקום.
כיצד בוחרים חברה עבור ביצוע בדיקת רכוש משותף?
מאחר ובדיקת רכוש משותף היא תהליך חשוב לא פחות מבדיקת דירה לקראת מעבר, ולעיתים אף מעט מורכב, כדאי מאוד לבחור בחברה מקצועית המחזיקה באנשי מקצוע שיודעים לתת שירות ברמה גבוהה. חברת אגם שירותי בדק בית מעסיקה מהנדסי בדק בית המחזיקים בניסיון ובידע הדרוש גם עבור ביצוע של בדיקת רכוש משותף, ובחירה בה ובאנשי המקצוע שלה עבור ביצוע הבדיקה אצלכם בבניין, היא ללא ספק ההחלטה הטובה ביותר שתקבלו. החברה תשלח אליכם איש מקצוע מנוסה, אשר יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר לשביעות רצונם של כלל הדיירים.
לקבלת מידע והצעת מחיר
077-4970498